Halsizlik

Halsizlik

Birçok insan yaşamının bazı dönemlerinde, halsizlikten, çabuk yorulmaktan, sürekli uyumak istediklerinden, huzursuzluktan dert yanarlar. Bu tür şikâyetler tıp alanında debilite ya da asteni adı ile tanımlanır.

Halsizliğin nedenleri araştırıldığında net ve kesin bilgilere ulaşılamasa da fiziksel ve psikolojik etkenler olarak ikiye ayrılır. Kişi psikolojik olarak sıkıntılı olduğu dönemlerde sürekli halsiz, yorgunluk, mutsuz hisseder. Ayrıca bilmediği bir rahatsızlıkta, halsizlik olarak kendini gösterebilir.

Halsizlik

Halsizlik Sebepleri ve Tavsiyeler

Gün içinde yeterli derecede uyku alamazsanız veya gece uykunuzu almadığınızda halsizlik yaşamanız çok normaldir. Gece uyku saatinizin 8 saatten az olmaması halsizliği yok etmenin en iyi yollarından biridir. Bu sebeple yatak odanızda sesli saat, ışık saçan gece lambaları kullanmayın. Kalitesiz uyku, halsizliğin en önemli sebepleri arasındadır.

Kişi gün içinde 3 bardaktan fazla çay, kahve içerse, bedenindeki demirin emilmesi gerçekleşir. Akabinde kafein ile gelen enerji ters etki yaparak, güçsüz, halsiz, uykusuz, yorgun etki yapar. Bu sebeple gün içinde 3 bardaktan fazla çay, kahve içilmemesi gerekir. Ayrıca günde 8 bardak sudan daha az içilmesi halinde kişi kendini yorgun ve halsiz hissedebilir. Lakin 8 bardak suyu gün içinde her 1 saatte bir bardak olacak şekilde için ve böbreklerinizi yormamaya çalışın. Ayrıca cep telefonunuzu asla yatak odanıza bırakmayın ve gün içinde 20 dakikadan fazla kullanmayın.

Flüoresan ışıkları insan bünyesini yorar ve bağışıklık sistemini zayıflatır. Bu yüzden gün içinde flüoresan ışıklarından uzak kalmak halsizlikten kurtulmak için çok doğru bir karardır. Ofisin, evin mutlaka tozlardan arındırılmış olması, günde 1–2 defa havalandırılması, halsizlik ve yorgunluktan kurtulmak için son derece önemlidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 6 YORUM
  1. hüseyin dedi ki:

    hızlı yürüyüp merdiven çıktıktan 5 dakika sonra yolda yürümekte zorlanıyorum dizlerim titriyor su içmek istiyorum.oturmak istiyorum.Vicudum de sinyal veriyor yaklaşık 1 aydır olmaya başlayan bir durum bu.
    Yanıtlarsanız sevinirim saygılar sunarım.

  2. büşra dedi ki:

    Ben 14 yaşındayım.Sürekli bende halsizlik,bitkinlik var.Bu yüzden bir yattım mı 4-5 saat rahat uyurum geceleri dışında.Daha sonra gece tekrar uykum geliyor.Benim 4 senedir uyku düzenim bozuk.Nedeni nedir sizce?

  3. onur dedi ki:

    selam. ben 17 yaşındayım ruh halim bozuk olabilir çok uyuyorum ben ve doyamıyorum uykuya gece 1 2 gibi yatar sabah 12 1 gibi kalkarım gün içinde hap uymak isterim ve hap uykuluyum dur sabahları uykum çok hafiftir çıt sesine bile uyanabilirim bu yaklaşık 1 aydır var ne yapmalıyım lütfen yardım edin teşekkürler.

  4. tufan dedi ki:

    halsizlik bendede var hocam. ayrıca midemde agrı – gün içi baş dönmeleri.sürekli yatma isteği. içe kapanıklık – baş ağrısı gibi durumlar mevcut. iş yerinde bile ölü gibi çalışıyorum. bunun için doktora gitmek istemiyorum iki ağrı kesici veya mide ilacı verip eve yollayacak.. ne yapmalıyım

  5. cem dedi ki:

    baş dönmesiyle uyanıyorum, kalbimde zaman zaman orantısız sıkışmalar yaşıyor gibiyim, beynimde o baş dönmesi ve dikkat kaydından kaynaklanan dengesizlikler. sigara içmenin uzun süreli hasarları bıraktıktan sonra da panik atak misali süreçler ve spor yapıp yorulduktan sonra kasların soğuması ardından parmaklarımı hareket ettiremeyecek derecede yorgunluk ve kasların çaresizliği. Nasıl bir hastalık yaşıyorum bilmiyorum, doktora gidiyorum ilaç yazıyor teşhis ya da tanı yok uzmanlara gitmekte sigortasız bir insan için yüksek maliyetli ne yapmalıyım sizce

  6. eda dedi ki:

    halsizim kalp ağrısı var bazen kafamı kaldıramayacak hale geliyorum iştah var ama yemek yiyemiyorum mide bulantısı yapıyor. Bir buçuk ayda 5 kilo kaybettim. Ne yapmam gerekir